Bányai Viktor csapata a Szolnoki MÁV elleni rangadón, sok pontot hozó, látványos mérkőzésen aratott sikert.

Meglepte gárdánkat az ifjú vasutas csapat, akik egyáltalán nem voltak megilletődve a tavalyi szezon egyik bajnokesélyesének otthonában. Az első negyed nem a védekezésről szólt. Mind a két együttes inkább csak a pontgyártásra törekedett. Ebből a rohanásból Acsay Attila tanítványai jöttek ki jobban, a papírformát meghazudtolva megnyerték az első negyedet. Az első kis szünetben a házigazdák rendezték soraikat. A kemény, de sportszerű védekezést gyors lerohanásokkal kombinálták. Az egész pályán, de első sorban a két palánk alatt a kécskeiek erő, vagy inkább súly és magasságbeli fölénye, illetve tapasztalata dominált. A nagyszünetet követően sem történt változás a játék képében. Wilhelmék hiába hajtottak, a helyi csapat magabiztosan tartotta előnyét. Az utolsó játékrész sem hozott újabb izgalmakat. A biztos vezetés tudatában Bányaiék ugyan egy kicsit lazítottak, de a MÁV által megnyert negyedik negyed sem veszélyeztette győzelmüket.

Tiszakécske VSE – Szolnoki MÁV SE 95-83 (22-28, 24-10, 29-22, 20-23)

Tiszakécske, Kosárlabda Sportcsarnok, 2020.10.19., 8 néző, Vezette: Szabó László, Fenyvesi Zénó

Edzői értékelések:

Bányai Viktor vezetőedző, Tiszakécske VSE: Már a bemelegítés gyengén sikerült, de az első negyed még annál is rosszabb volt. A második negyedre kezdtünk felébredni, de igazán felpörögni még mindig nem bírtunk, ez főleg a védekezésünkön látszott. Az első meccsünk dobóformája sajnos megmaradt, remélem, hogy ez előbb-utóbb változik.

Acsay Attila vezetőedző, Szolnoki MÁV SE: Az első negyedben jól kezdtek a vendégek és vezettek is. A folytatásban a rendkívül nagy magassági és súlyfölényben lévő hazaiak könnyű kosarakat szereztek a szolnoki palánk alatt. Az idegenben elért 83 pont dicséretes, a védekezésben viszont van még tennivaló bőven.

A Tiszakécske VSE férfi kosárlabda csapata legközelebb november 6-án, idegenben lép parkettre Jászberényben, majd november 12-én 20.00 órától hazai csarnokban a Törökszentmiklósi KSE lesz az ellenfél.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László, a szöveg és a tabella forrása: jnksz-basketball.hu, fotók: Sipos Bence, Sánta László (Kécskei Krónika archívum)

Hirdetések

legfrissebb híreink