A kézilabda után ezúttal a Tiszakécske VSE kosárlabda szakosztályának legutóbbi idényét vettük górcső alá, mind a felnőtt csapat, mind az utánpótlás gárdák tekintetében.

Kosárpalánta bajnokságban két csapatunk indul. Kécskei Kisvidrák I. és Kécskei Kisvidrák II. Ez a bajnokság versenyzési lehetőség a legfiatalabb korosztályú (első osztályosok és második osztályosok) csapatok számára. A Móricz Zsigmond Általános Iskolában Katona András edző, a Református Általános Iskolában Bohács Alexandra edző oktatja a gyerekeket.

Kenguru (U11) korosztályban csapatunk az országos bajnokságban indult Kécskei Vidrák néven. Itt még lehetőség van arra, hogy vegyes (fiú és leány) csapatként nevezzenek. Minden hónapban játszottak a gyerekek legalább két meccset, ahol a játékosok szépen helytálltak. Edzőjük Budai Ágnes, a szakosztály vezetője.

Gyermek (U12) csapatunk szintén Kécskei Vidrák néven küzdött az országos bajnokságban. A tiszakécskei játékosok mellett csapatunkat erősíti 2 kocséri fiatal is.  Egy olyan jó leány csapat alakult itt ki, amelyet jövőre indítunk az országos serdülő bajnokságban is. Edzőjük Fehér Ádám, a férfi felnőtt NB II-es kosárlabda csapatunk egyik legsikeresebb játékosa.

Az U14-es fiatalok a szezon folyamán kitartóan edzettek, komolyan vették edzőjük Kolozsi Hunor instrukcióit és szépen fejlődtek, hogy aztán a következő szezonban még jobb formájukat mutathassák meg nekünk. Energikusak és elszántak, amilyennek a kosárlabda sportágban lenni kell.

Felnőtt férfi csapatunk idén szerepelt először az NB II bajnokságban, ahol a sok izgalmas és szoros meccs után a középmezőnyben, a 8. helyen végeztek. Köszönet érte minden játékosnak, akik a munka mellett, amatőrként hozták ezt a szép eredményt.

Szép volt lányok és fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence

A cikkben található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak és a Kécskei Krónika tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles!

Hirdetések

legfrissebb híreink