Aktuális cikkünkben a Tiszakécske VSE kézilabda szakosztályának őszi szezonját vettük górcső alá, amely számos szép sikert tartogatott a kécskei sportbarátok számára.

A kézilabda szakosztály 2023/24-es bajnoki szezon őszi idényét, csapataink sikeresen teljesítették. Az idei évben is nagy számban szerepeltettük csapatainkat az országos bajnokság gyermek és utánpótlás bajnokságaiban. Felnőtt férfi kézilabda csapatunk a Bács-Kiskun Vármegyei I. osztályú bajnokságban szerepel. A korábbi évekhez hasonlóan utánpótlás csapataink nagyrésze kiemelkedő teljesítményt nyújtott, valamint jelentős csapatokhoz történt átigazolásokkal öregbítettük Tiszakécske város hírnevét és a tiszakécskei kézilabda élet egyre jelentősebb szerepét – tájékoztatta a Kécskei Krónikát Stinner Ferenc, a TVSE kézilabda szakosztályának technikai vezetője.

Az idei év kiemelkedő teljesítményei:

  • Leány U14-es csapatunk az országos gyermekbajnokság, Bács-, Békés-, Jász- vármegyéket felölelő (III.) csoportba versenyzett, majd a helyi szervezésű tornákon, Tiszakécskén és Kalocsán mérettetett meg az ország különböző pontjairól érkező csapatok ellen.

Az őszi szezont 10 mérkőzés alatt 10 győzelemmel zárta.

252 lőtt gólt és mindössze 88 kapott góllal zárta az országos bajnokságban lévő csoportját (Bács, Békés, Jász).

edző: Stinner Ferenc

  • Leány U17-es csapatunk az országos utánpótlás kézilabda G csoportjában szerepelt. A lányok az idei évben is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A szezon elején több átigazolás is nehezítette a csapat újraszervezését. Ebben a korosztályban már szerencsére a Leány U14-es csapatunkból való feljátszás lehetséges, így a csapat újra szervezését meg lehetett oldani és egy rendkívül ütőképes együttessé váltak.

Az őszi szezont 8 mérkőzéssel (6 győzelemmel és 2 vereséggel) a csoportban a II. helyen zárták.

247 lőtt góllal és 196 kapott góllal fejezték be az őszi szezont.

edző: Csengődi István

  • Fiú U18-as csapatunk az országos utánpótlás kézilabda E csoportjában szerepelt. A fiúk az idei évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A tavalyi évben a korosztály legfiatalabb csapataként voltak jelen. A rengeteg befektetett munka és a sportág irányába mutatott alázat az idei évben meghozta gyümölcsét. Fiú U18-as csapatunkra méltán vagyunk büszkék. Többen közülük a felnőtt csapatot erősítik az idei évtől.

Az őszi szezont 10 mérkőzéssel (7 győzelemmel és 3 vereséggel) a csoportban a III. helyen zárták.

328 lőtt góllal és 280 kapott góllal abszolválták az őszi szezont.

edző: Gergely János

Az őszi szezonban nyújtott teljesítményükért, a fenti csapataokat motivációs céllal éremmel jutalmaztuk, hogy ennek az őszi szezonnak az emléke fizikai értelemben is megmaradjon – mondta el Stinner Ferenc.

A most kiemelt csapataink mellett az összes csapatunkra büszkék vagyunk, maximális tisztelettel szeretnénk megköszönni nekik is az őszi szezonba befektetett rengeteg munkát – emelte ki a technikai vezető.

Versenyeztetett csapataink:

  • Sulikézi fesztivál csapatai
  • fiú U10
  • lány U12
  • fiú U12
  • lány U14
  • fiú U14
  • lány U17
  • fiú U18
  • felnőtt férfi

Külön büszkeség és elismerés számunkra, hogy utánpótlás csapataink játékosaiért nagy számban jelentkeznek játékos megfigyelők, akik különböző él klub csapatokhoz kívánják gyermekeinket szerződtetni.

  • Az idei évben egy játékosunk a Veszprém Handball Team Zrt.-nél folytatja kézilabda pályafutását.
  • Egy játékosunk a DKKA Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft.-nél versenyez az idei szezonban.
  • Egy játékosunk pedig a Kecskeméti NKSE csapatához igazolt.

Szeretnénk megköszönni a rengeteg szurkolást Tiszakécske város kézilabda szerető közönségének, hogy a csapataink mindig fergeteges hangulatban játszhattak itthon, illetve sok esetben kisérték a csapatainkat a mérkőzés helyszíneire. Külön köszönettel és hálával tartozunk Tiszakécske Város Önkormányzatának. hogy mindig számíthatunk a támogatásukra és segítségükre – emelte ki Stinner Ferenc.

szöveg: Sánta László, fotók: TVSE kézilabda szakosztály, Kécskei Krónika archívum

Hirdetések

legfrissebb híreink