A Tiszakécske VSE férfi kosárlabda csapata pontgazdag mérkőzésen maradt alul hazai csarnokban a SZEK KE ellen.

Miután mindenki megkapta az igazolását és a “kapukat is bezárták”, megkezdődött a megyei bajnokság újabb párharca, mely során a Tiszakécske VSE és a SZEK KE mérte össze tudását.

A mérkőzés első etapjában a vendégekre a kinti dobások voltak jellemzőek, de ha pontosak akarunk lenni – akárcsak dobásaik – hat sikeres triplát süllyesztettek el a hazaiak gyűrűjében. Ezekre a pontokra ugyan érkeztek válaszok a vendéglátó oldalon, de számszakilag nem volt elég ahhoz, hogy vezessék a mérkőzés lefolyását. A második felvonásban elhalkultak a “kinti ágyúk” és a mezőnykosarak vették át a pontszerzési feladatot. Ez mind a két oldalon egyformán volt kifizetődő, így a második negyed eredménye ugyan döntetlen lett, de az első játékrész hátrányát nem tudta eltüntetni a Kécske, így a félidei szünetre a SZEK alakulata vonulhatott zsebében előnnyel. A pályára való visszatérés kissé Déjá-vu (dézsávű) érzést kelthetett az emberekben, hisz a szolnoki csapat ismét hat triplával gazdagította pontjait a mezőnykosarak mellett. A hazai oldal viszont “szerencséjére” nem élhette át ezt az érzést, hisz ők felszívták magukat a szünetben és már ők is termeltek pontokat a 6,75-ös vonalon kívülről. Ezt a tendenciát a záró felvonásban is folytatták, ahol a szolnokiak kicsit már megpihentek és előnyüket megtartva felszabadultan játszottak. Ugyan a mérkőzés kezdeti időpontját tekintve egy esti meccsről beszélhetünk, de az biztos, hogy senkit nem altatott el a bajnoki, a két csapat sportszerű keretek között döntötte el a küzdelmet, melyből ezúttal a SZEK került ki győztesen.

Tiszakécske VSE – SZEK KE 82-94 (15-23, 16-16, 24-26, 27-29)

2020.11.19., Tiszakécske, Vezette: Zahorán Kitti, Pál-Szabó Sándor

Bányai Viktor játékos-edző, TVSE: “Nagyon jó dobóformában kezdett a vendégünk, nem tudtuk hatástalanítani a tripláikat. A nagyobb különbség ellenére sem adtuk föl, Király Viktor vezetésével próbáltunk közelebb kerülni, de ezen a meccsen nem sok esélyünk volt. Tizenhat hárompontost kaptunk, az nagyon sok, míg nálunk csak egy játékos tudott igazán jó teljesítményt hozzátenni. Legközelebb már kicsit többen leszünk, így talán frissebbek is. Gratulálok az ellenfelünknek!”

Turzai Zsolt: “Az első támadástól mi irányítottuk a játékot. Örülünk, hogy a tiszakécskei zóna ellenszerét az első támadástól kezdve türelmesen és hatékonyan használtuk. Gyors labdákkal meg tudtuk találni az üres dobóhelyzeteket és az jó százalékkal értékesítettük. Apróbb, védekezésben elkövetett figyelmetlenségeinktől eltekintve a mérkőzés jó részében nehéz, vagy legalább is nem könnyű dobásokra tudtuk szorítani a kécskei dobókat. A megszerzett lepattanókból indulva, képesek voltunk előnyt kovácsolni gyorsaságunkból. Jóllehet a Fair Play díjas tiszakécskei megmozdulás, amely javunkra hozott plusz egy labdabirtoklást, mindenképpen szót érdemel, megnyugtató volt, hogy nem az az egy labda döntötte el a mérkőzés sorsát. Egyik támadásunk alkalmával az alapvonalon kipattanó labdát a takarásban lévő játékvezető a Kécske javára ítélte, mikor is a hatos számmal játszó hazaii játékos ritka sportszerűségről tett tanúbizonyságot. Felemet kézzel jelezte a játékvezetőknek, hogy a labda róla ment ki! Ez a pillanat sokat elárult a vendégek sportról alkotott világképéről! Rendkívül jó érzés volt megélni, hogy az akkor éppen felzárkózóban lévő csapat, sokkal nemesebb értékekkel gazdagította az amatőr kosárlabdát, mint a féktelen, minden áron győzni akarás! Csapatunk valamennyi tagja illően kivette a részét a győzelemből. Mándoki Tomi nem csak kiválóan dobott, de remekül mozgatta és szolgálta ki társait. Pásztor Gyuri tucatnyi lepattanóval és élményszámba menő gólpasszokkal teremtette meg a helyzeteket a pontgyártásban szintén jeleskedő Szatmári Szabinak, Szabó Viktornak és Kovács Attilának. A padról érkezve Ulviczki Ádám is kifejezetten ponterősen és védekezésben harcosan tette hozzá a magáét ehhez az idegenben fontos sikerhez. Köszönjük a Tiszakécske csapatának ezt a sportszerű meccset, a továbbiakban sok sikert kívánunk nekik!”

szöveg forrása: jnksz-basketball.hu, fotó: Sánta László (illusztráció)

Hirdetések

legfrissebb híreink