A Tiszakécske VSE férfi NB II-es férfi csapata a második szezonját töltötte az NB II Keleti csoportjában, s bravúros teljesítménnyel a 4. helyen végzett.

A mögöttünk hagyott bajnoki szezont Budai Ágnes a TVSE kosárlabda szakosztályának vezetője értékelte:

A tavalyi bemutatkozás után a nyolcadik helyen végzett a csapat. Ismerkedett az ellenfelekkel és a játékosok is egymással. A 2022/23 évnek némi fiatalítással vágott neki. Bányai Viktor edző irányításával komoly előrelépést tett az együttes. Sikerült megszerezni a 4. helyet. Az első három helyen békéscsabai, egri és debreceni klubok végeztek. A 2. és 3. helyezett mögött a TVSE 4 ponttal maradt csak le.

Ez azért is hatalmas teljesítmény, mert a játékosok mindegyike tanulás vagy munka mellett csinálta végig a sok utazással járó szezont. Köszönet érte az egész csapatnak és az edzőnek.

A következő évre rövid pihenés után kezdődik a felkészülés és remélem, hogy tudunk javítani a helyezésen. Nem lesz könnyű. Minden csapat nagy reményekkel indul.

A Kécskei Krónikának Bányai Viktor az NB II-es tiszakécskei kosárlabdacsapat edzője nyilatkozott:

Létszámban és szerkezetben is erősödve vágtunk bele az idei szezonba, a legjobb 4 közé kerülést tűztük ki célul. Az NB II Keleti Csoportban végül a 4. helyezést értük el, a Hepp Kupában a 2. fordulóig jutottunk, mindkét eredményre büszkék lehetünk. A csapat nagyon jó hozzáállással és odaadással megnyerte azokat a kulcsmeccseket, amik a jó helyezés eléréséhez voltak szükségesek, emlékezetes, nagy csatákat vívtunk a DEAC-cal, a Cívis KK-val, a szolnokiakkal, a békésiekkel és az utolsó fodulóban a BKG-val.

Minden körülményünk és lehetőségünk adott, hogy a következő szezonban tovább erősödve hasonló, esestleg még jobb eredményeket érjünk el. Vannak játékosaink a különböző statisztikai kategóriák élmezőnyében (pontátlag, 3 pontos dobások, büntető dobások stb.), ezúton is gratulálok nekik az egész éves teljesítményükhöz, de a keret minden tagja hozzájárult ehhez az eredményhez, és ezután is szükség lesz minden jatékosunk önfeláldozó munkájára az edzéseken és mérkőzéseken! Köszönöm és gratulálok az egész csapatnak!

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence

A cikkben található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak és a Kécskei Krónika tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles!

Hirdetések

legfrissebb híreink