Az odavágó alapján reális esély van arra, hogy a Tiszakécske TSE első NB II-es csapatként  bejut a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

A Kécskei Krónikát Kiss Viktor a Tiszakécske TSE elnöke tájékoztatta a legutóbbi kupa és bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban:

A húsvéti ünnepi hétvégén a Bábolna SE csapatához utaztunk a Magyar Kupa négyes döntőbe jutásért megvívandó párharc első mérkőzésére. A Bábolna csapata hazai pályán rendkívül erős, az NBI nyugati csoportjában dobogós együttes, így nagy csatára készültünk.

Az első sorban Kokavecz Gergő és Kiss Viktor kezdtek, a hazaiak két legrutinosabb játékosa ellen. Gergő kitűnő játékkal, 597 fát ütve, magabiztos győzelmet aratott a gyengébb napot kifogó Morvai Gábor ellen, míg Viktor 547 fás teljesítménye sajnos nem volt elegendő egykori csapattársa, Tóth Zoltán ellen. 1:1 állásról, némi faelőnnyel várhattuk a roppant izgalmasnak ígérkező második sort.

A második körben Kokavecz Dávid fantasztikus, 172 fás kezdésével kissé kedvét szegte a hazai játékosnak, majd a folytatásban sem talált rajta fogást Brázik Tamás, így 571 fát elérve bezsebelte a csapatpontot, Kokavecz Ferenc pedig nagy küzdelemben alulmaradt 533 fás teljesítményével Szász László ellen. A több ütött csapatfának köszönhetően viszont sikerült óriási bravúrként előnyhöz juttatni magunkat, így, bár nem lesz könnyű, de minden esélyt meghagytunk magunknak a visszavágóra, hogy első NBII-es csapatként a Magyar Kupa négyes döntőbe jussunk!

Bábolna SE – Tiszakécske TSE I. 2:4 (2210 fa : 2248 fa)

Az elmúlt hétvégén az NB II keleti csoportjának XXI. fordulójában pedig a Mezőtúri AFC csapata látogatott Tiszakécskére. Az első sorban rögtön megalapozták a fiatalok a mérkőzés hangulatát, Kokavecz Dávid fantasztikus, és nagyon régóta várt 615 fás egyéni csúccsal verte Bozsik Norbertet míg Méri Martin jó játékkal, 552 fát ütve nyert Fésűs Lajos ellen. 2:0, +212fa

A második körben Kokavecz Ferenc543 fát elérve szintén nem engedett szettet sem Ifj. Rómer Pálnak, a másik párosban Ohát Imre és a helyére csereként beálló Matkovits Péter 523 fát ütöttek, így szoros csatában maradtak alul Egei Sándor ellen. 3:1, +265fa.. A meccs eldőlt, a csapat-pályacsúcs is veszélyben!

A harmadik sorban Kokavecz Gergő egy hajszálra volt az újabb 600-tól, így 595 ütött fával magabiztosan nyert Fodor István ellen, míg Kiss Viktor 541 fával simán kikapott a kiválóan játszó, megsüvegelendő teljesítményt nyújtó, 608 fát ütő Bordács Sándor ellen. 4:2, +290fa

Tiszakécske TSE – Mezőtúri AFC 6:2 (3369 fa : 3079 fa)

Óriási gratuláció illeti meg a vendégek játékosát, Bordács Sándort a fantasztikus 608fás eredményért! Ennél nagyobb gratuláció csak Kokavecz Dávidnak jár, aki fantasztikus egyéni csúcsot ért el,  615 fás eredményével, ezzel pedig csapatunk és a mérkőzés legjobbja, illetve az NBII XXI. fordulójának legeredményesebb hazai játékosa is Ő lett!

Csapatunk fantasztikus játékot bemutatva eddigi legjobb  eredményét érte el a 3369 ütött fával, amely egyben új csapat-pályacsúcs is, győzelmünkkel pedig tartjuk 4 pontos előnyünket a tabella élén! A Mezőtúri AFC csapatának sok sikert kívánunk a továbbiakban! Következő mérkőzésünk alkalmával a Nádújfalu KSE csapatához látogatunk egy újabb rangadóra, míg következő hazai mérkőzésünket 2023.05.07-én vasárnap játsszuk itthon, a Magyar Kupában a Bábolna SE ellen! Várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel!

szöveg: Sánta László (szöveg és fotó forrása: Tiszakécske TSE)

Hirdetések

legfrissebb híreink