Március 15-i ünnepséget tartottak a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kőrösi utcai alsó tagozatán.

A március 14-i ünnepi rendezvényen az Arany János utcai tornacsarnokban köszöntötte a megjelenteket Pap Ágnes igazgatóhelyettes, külön kiemelve Perezselyem Lászlót, Tiszakécske város alpolgármesterét, illetve az Arany János utcai és a Béke utcai nagycsoportos óvodásokat és az óvónőket, a szülőket és az alsó tagozat pedagógusait és tanulóit.

Pap Ágnes tagozatvezető köszöntőjében elmondta:

,,Ma az ünnep előtti napon a Móricz Zsigmond Általános Iskola alsó tagozatán is megemlékezünk az 1848. március tizenötödikei eseményekről. Az ünnepi műsorból kitűnik, hogy milyen dicsőségesek, nemes lelkűek voltak elődeink, mennyi bátor tettet hajtottak végre.
A bécsi forradalom hírére a pesti fiatalok a cselekvés útjára léptek, felléptek elnyomóik ellen. Ezt az elszántságot Petőfi Sándor Nemzeti dal című versében is érezhetjük.

Március 15. nemcsak azért volt fontos, mert végre kinyilváníthatták véleményüket és követeléseiket, hanem azért is, mert a magyar nép összefogott, és közös erővel próbált változást hozni az országban. A szabadság gondolata és a nemzeti öntudat cselekvésre sarkallta az embereket.

Hálával tartozunk a jeles nap hőseinek, a márciusi ifjaknak. Legyenek példaképek számotokra, mert fáradozásuk nem volt hiábavaló!  Ezen a napon a szabadság dicsőségét ünnepeljük, erről emlékezünk meg ma, közösen.”

A köszöntő után az iskola harmadik évfolyamos tanulóinak műsorát tekinthették meg a jelenlévők.

Felkészítő pedagógusok voltak:

Lovas Erika, Bencsik-Karabélyos Éva, Tyavodáné Beke Csilla, Kurilláné Tóth Györgyi, Tóthné Laczkó Eszter, Hámor Tamara és Kecskésné Juhász Szabina

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence

A cikkben található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak és a Kécskei Krónika tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles!

Hirdetések

legfrissebb híreink