Kiváló muzsikusok, fergeteges hangulat, exkluzív körítés, ínyenc fogások és limitált vendéglétszám mellett rendezték meg a 2018-as Lovasbált a Móricz Zsigmond Gimnázium sportcsarnokában.

Január 20-án 19.00 órára érkeztek meg a gimnázium feldíszített sportcsarnokába a rendezvény vendégei. A díszítést ebben az évben a Tiszakécskei Lovasegyesület tagjai készítették el, s a visszajelzések alapján a több újítással kivitelezett dekoráció nagy sikert aratott.

Szintén újabb pozitívum volt, hogy a bál szervezői odafigyeltek arra, hogy ideális létszám mellett tartsák meg a rendezvényt. A limitált vendégszám közel kétszáz főt jelentett, így kényelmesen elfértek a bálozók, nem volt zsúfoltság az asztaloknál, komfortosabb környezetben kapcsolódhattak ki a vendégek.

A bálra érkezőket Siklósi Csaba, a Tiszakécskei Lovasegyesület alelnöke köszöntötte, külön kiemelve Kovács Ernőt, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottját, Tóth Jánost, Tiszakécske város polgármesterét, Gombosné Dr. Lipka Klaudiát, településünk jegyző asszonyát, valamint a kunszentmártoni Szent Márton Lovasegyesület tagjait. Siklósi Csaba beszédében megköszönte a rendezvény támogatóinak, szponzorainak a segítséget, valamint a Városgondnokság és a Polgárőrség dolgozóinak munkáját.

Ezen az estén az Abonyi fogadó csapata, Tóth Zsolt és kollégái gondoskodtak a vendéglátásról. Nagy sikert aratott a cipóban felszolgált tárkonyos borjú raguleves és a svédasztalos vacsora is.

Az étkezés után érkezett meg az est sztárvendége, Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operett énekes, érdemes művész, aki műsorával emelte a rendezvény hangulatát.

Az idei Lovasbál egyik legnagyobb erőssége a kiváló, mulatós zenekar volt. A nagykőrösi Zengő együttes tagjai beleadtak apait-anyait a szórakoztatásba, fergeteges hangulatot varázsoltak.

A zenészek a táncolók között is szólóztak hangszereikkel, ezzel is biztosítva a közvetlen, intenzív buli-élményt. A zenekar csupán a tombolázás idejére állt le, azt követően hajnali ötig, kifulladásig ment a tánc.

A tombolasorsolás nagy sikerrel zajlott, hiszen az összes tombolajegy elkelt. Ez nem véletlen, mert sok-sok értékes nyeremény várt gazdára. A fődíjak között volt egy nagy értékű festmény, egy síkképernyős televízió, egy kerékpár, valamint egy mosó-szárítógép.

Siklósi Csabától, a Tiszakécskei Lovasegyesület alelnökétől azt is megtudtuk, hogy a rendezvény bevételét a szervezők a Kécskei Lovasnap és a Szüreti felvonulás megrendezéséhez használják fel, ezzel is segítve azt a célt, hogy minél színvonalasabb rendezvényekkel gazdagítsák a település kulturális, illetve sport életét.

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink