Az Arany János Művelődési Központban adtak színvonalas zenés-irodalmi műsort az 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére március 15-én a Móricz Zsigmond Gimnázium Eltérő Tantervű Tagiskolájának diákjai és tanárai, kiegészülve az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanáraival és tiszakécskei zenészekkel.

A városi ünnepség elején Szabó Berta, az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár munkatársa köszöntötte a megjelenteket Tiszakécske Város Önkormányzata nevében, külön kiemelve Kovács Ernőt, Bács-Kiskun vármegye főispánját és Tóth Jánost, Tiszakécske város polgármesterét. Ezután a jelenlévők közösen énekelték el a Nemzeti Himnuszt.

Ezt követően Varga Balázs a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium Eltérő Tantervű Tagiskolájának tagintézmény vezetője mondta el ünnepi beszédét.

A köszöntő beszéd után a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium Eltérő Tantervű Tagiskolájának Mondjátok csak mi a haza! című előadását láthatták és hallhatták a megjelentek. A színvonalas zenés-irodalmi előadást Tóth Gézáné Hajagos Mária, Zámbori Mariann és Varga Balázs állították össze.

A műsorban zenei közreműködőként felléptek: Hoffmann György és Sánta Zoltán – gitár, Kass Levente – basszus gitár, Varga Szabolcs – dob, Dömötör Tibor és Rádi Tamás – billentyűs hangszerek, Molnár Edit – hegedű, Andrási László – fúvós hangszer, Zámbori Mariann, Ádám Anita és Dankóné Szabó Mónika – ének.

További közreműködők a tagintézmény pedagógusai és szülői közösségének tagjai voltak. Az előadáshoz kapcsolódó fény és hangtechnika Balla Sándor, Csontos Tamás és Horváth Zoltán munkája által valósult meg.

Az ünnepi műsort állva tapsolták meg a jelenlévők, majd Tóth János Tiszakécske város polgármestere virággal köszönte meg Tóth Gézáné Hajagos Mária, Zámbori Mariann és Varga Balázs munkáját.

Az ünnepség záró akkordjaként a megjelentek közösen énekelték el a Szózatot.

szöveg: Sánta László, fotók: Csikós János

A cikkben található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak és a Kécskei Krónika tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles!

Hirdetések

legfrissebb híreink