A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség minden hónapban átadja a Hónap Edzője és a Hónap Sportolója díjat. A 2024-es esztendő első okleveleit március 14-én Máté-Schwarcz Gergely a szövetség sportigazgatója adta át Bakos Istvánnak és Szóráth Sándor Józsefnek, akik a január-februári időszakban nyújtottak kimagasló szakmai és sportteljesítményt.

Bakos István, a Tiszakécske Gyermekekért DSE sport szakembere, kimagasló felkészítői és sportszervezői tevékenységével példamutató szerepet vállal szövetségünk életében. Hosszú évek óta vesz részt az MSOSZ versenyrendszerében, a hófutáson kívül főleg atlétikában és tollaslabdában készíti fel versenyzőit, de sok egyéb rendezvényen is jelen van speciális olimpikonjaival.

Sportolóit a versenyekre mindig gondos válogatás és felkészítés után viszi el. Tanítványait a sportszerűség mellett a minél jobb eredmények elérésére sarkallja, hófutó versenyeken a váltó csapatai rendszerint a legjobbnak bizonyulnak. Jelenleg Szóráth Sándor József az egyik legkiválóbb sportolója. Edzői tevékenysége mellett az egyesületét is igazgatja, mellette a tiszakécskei versenyeknek is házigazdája.

Szóráth Sándor József, a Tiszakécske Gyermekekért DSE versenyzője kiemelkedő magatartásával és hófutásban elért sporteredményeivel vívta ki az elismerést. Edzője: Bakos István.

Sportolói kvalitásainak és eredményeinek köszönhetően évek óta tagja a bővebb válogatott keretnek. Sanyi nemcsak a sportban elért sikereivel, de magatartásával, sportszerűségével, kitartó munkájával is kivívta mind a sporttársai, mind az edzők és bírók elismerését. Idén a hófutó országos válogató versenyen, illetve a regionális eseményeken is kiválóan teljesített.

szöveg: Sánta László, fotók: GYDSE Tiszakécske

Hirdetések

legfrissebb híreink